DUO biedt meer inzicht in rentepercentage studiefinanciering

In oktober ontvangen alle studenten meer informatie van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) over het nieuwe rentepercentage op de studiefinanciering. Ieder jaar wordt dit rentepercentage opnieuw door de overheid vastgesteld. De rente op studiefinanciering is gekoppeld aan de rente die de overheid moet betalen voor leningen die zij aangaat. In oktober wordt vastgesteld of de rente op studiefinanciering en studieschulden stijgt, daalt of hetzelfde blijft. Dat meldt DUO.

Om (oud)studenten alvast mee te nemen in wat rente voor hen betekent heeft DUO de informatie op duo.nl uitgebreid. Zowel in tekst als in video kunnen (oud) studenten nu alvast zien of zij volgend jaar met het nieuwe rentepercentage te maken krijgen en hoe het werkt. Daarnaast is de rekenhulp verder uitgebreid met de mogelijkheid om te kijken welke invloed het dalen of stijgen van de rente heeft op de totale studieschuld.

Alle studenten krijgen in oktober bericht over hun studiefinanciering en de rente in 2025. Oud-studenten die al een studieschuld aan het terugbetalen zijn, krijgen dat in november. Daarnaast kunnen studenten en terugbetalers hun gegevens bekijken in Mijn DUO.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostigen van onderwijsinstellingen, verstrekken en innen van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten en het verzorgen van het proces diploma-erkenning en -legalisatie.

Laatste nieuws