Scholen krijgen 60 miljoen om btw-verhoging te compenseren

Basisscholen, scholen in het voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs kunnen rekenen op 60 miljoen euro compensatie voor de hogere btw op schoolboeken die volgend jaar ingaat. Dat zal het kabinet morgen op Prinsjesdag bekendmaken, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Die 60 miljoen is precies het bedrag dat de btw-verhoging de scholen kost. Al sinds 2009 betalen niet de ouders van de leerlingen maar de scholen het lesmateriaal voor leerlingen tot 18 jaar. 

De Belastingdienst heeft een wet nodig heeft waarin precies staat wat schoolboeken zijn voordat ze kunnen worden ontzien bij de voorgenomen btw-verhoging, hierdoor is besloten om een compensatieregeling op te tuigen. Staatssecretaris Mariëlle Paul geeft de scholen precies de extra kosten terug die ze zullen gaan maken.

In het vorige week gepresenteerde regeerprogramma van het kabinet stond al dat de scholen op compensatie konden rekenen. Maar een bedrag stond er niet in. Dat staat dus wel in de begroting die morgen openbaar wordt.

Laatste nieuws