Scholen Curaçao sluiten twee weken lang vroeger om extreme hitte

Op Curaçao zijn alle scholen voor basisonderwijs en speciaal onderwijs vanaf maandag om 12.00 uur gesloten in verband met extreme hitte. De maatregel duurt naar verwachting twee weken. Normaal sluiten de meeste scholen om 13.30 uur. Voor het voortgezet onderwijs zal een verkort rooster gelden.

Dat heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport zondagavond (lokale tijd) aangekondigd. Dit is gebeurd in overleg met de meteorologische dienst en de schoolbesturen. Er is een algemene maatregel genomen om de schooltijden tijdelijk aan te passen.

Het is dit jaar ongebruikelijk warm op het eiland: de laatste twee weken zijn de gevoelstemperaturen constant rond de 40 graden Celsius en daarboven. Op veel scholen zijn geen of te weinig airco's, waardoor het in de loop van de ochtend erg warm wordt in de klaslokalen.

Ouders, chauffeurs van schooltransport, werkgevers, de gemeenschap en overige belanghebbenden worden vriendelijk verzocht begrip op te brengen voor deze tijdelijke maatregel, die in het belang is van de gezondheid en het welzijn van het personeel en de leerlingen, zo vraagt het ministerie van Onderwijs.

Curaçao heeft in de afgelopen jaren vaker scholen eerder laten sluiten in verband met de hitte. Maar over het algemeen zijn dat maatregelen die voor niet langer dan een of twee dagen worden genomen.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws