Begeleidingsprogramma voor startende hbo-docenten bij HU

Vanaf september 2024 lanceert de Hogeschool Utrecht (HU) een begeleidingsprogramma voor startende hbo-docenten. Dat meldt EENHU de website voor medewerkers. Dit initiatief komt voort uit het eerdere project Van A naar Beter inductiebeleid, waaruit bleek dat de begeleiding voor nieuwe docenten aan de HU verbeterd moet worden.

Het nieuwe programma start als een pilot waarbij zes tot acht startende docenten een leerteam vormen. Deze teams krijgen gedurende drie jaar begeleiding van een medewerker van het Teaching and Learning Network (TLN). De begeleiding zal zich richten op diverse thema’s zoals het creëren van een veilig leerklimaat, stage- en afstudeerbegeleiding, en ontwikkelperspectieven.

In totaal kunnen maximaal 24 docenten deelnemen aan de pilot. In het voorjaar van 2025 zal het programma worden geëvalueerd. Op basis van deze evaluatie wordt besloten of er in het volgende studiejaar meer leerteams zullen starten.

De HU hoopt met dit begeleidingsprogramma een beter ondersteuningssysteem te bieden voor nieuwe docenten, waardoor zij effectiever en met meer vertrouwen hun onderwijspraktijk kunnen ontwikkelen.

Laatste nieuws