Oprichting middelbare school Leusden stap verder

De oprichting van een middelbare school in Leusden is een stap dichterbij gekomen. Het plan om een montessori school voor voortgezet onderwijs te starten is door DUO (het Ministerie van Onderwijs) op de lijst met initiatieven geplaatst waarvoor ouderverklaringen kunnen worden afgegeven, aldus de Leusder Krant. Dit betekent dat de initiatiefnemers nu handtekeningen mogen verzamelen van mensen die het plan willen ondersteunen.

Volgens de regels van DUO mogen alleen ouders van kinderen die op 1 november 10, 11 of 12 jaar zijn en binnen een straal van 15 kilometer rond Leusden wonen ouderverklaringen afgeven. Het geven van een ouderverklaring ondersteunt alleen het plan en is geen inschrijving voor de school. Ouderverklaringen kunnen digitaal via de website van DUO worden afgegeven.

Wanneer er op 1 november meer dan vijfhonderd ouderverklaringen zijn verzameld worden deze samen met het schoolplan ingediend bij het Ministerie van Onderwijs. Vervolgens zal de onderwijsinspectie in de eerste helft van volgend jaar besluiten of de school er mag komen.

Ondanks de ruim 30.000 inwoners die de gemeente telt, gaan de meeste middelbare scholieren van Leusden naar Amersfoort om onderwijs te volgen. De initiatiefnemers streven ernaar om een HAVO/VWO-school in Leusden op te richten. Deze school zou de eerste middelbare school in Leusden zijn en tevens de eerste Montessori voortgezet onderwijs school in de regio Amersfoort.

Laatste nieuws