Basisschool in Echten mag dankzij deze oplossing toch openblijven

Basisschool ‘t Echtenest in Echten blijft open. De school heeft te maken met een groot leerlingentekort. Daardoor bestond er een kans dat de financiering werd stopgezet. De basisschool heeft hier echter een oplossing voor gevonden. Dat meldt RTV Drenthe. 

Stichting Wolderwijs, waar de school onder valt, heeft meerdere scholen in gemeente De Wolden. De leerlingen van al die scholen worden nu bij elkaar opgeteld. “Nu komen we boven de wettelijke norm uit”, aldus bestuurder Bas Guchelaar.

Om open te blijven moet een school een minimumaantal leerlingen opvangen. In de gemeente De Wolden is dat minimumaantal dertig. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kan de financiering stopzetten wanneer een school daar drie jaar lang onder zit.

DUO is volgens Guchelaar akkoord met het plan en daarom kan ’t Echtenest openblijven. Wel moet er ieder jaar aan DUO worden gemeld dat de school van deze uitzonderingsregel in de wet gebruikmaakt.

De school zelf is heel blij dat de sluiting afgewend is. Leerlingen kunnen nu gewoon in hun eigen woonplaats naar school en hoeven niet te verhuizen naar een ander dorp of plaats.

Laatste nieuws