Oproep aan middelbare scholen:begin ook een uur later op 27 juni

DEN HAAG - Docenten in het voortgezet onderwijs willen hun collega's op basisscholen steunen tijdens hun protest op 27 juni. Leraren in Actie roept leraren op ook het eerste uur te schrappen op middelbare scholen.

Basis- en middelbare scholen worden nu uit elkaar gespeeld, terwijl wij net zulke problemen ervaren. Wij snappen precies wat de basisschoolleraren willen en steunen hen,'' verklaart Peter Althuizen, aldus voorzitter van Leraren in Actie tegen het AD.

Leraren in Actie vindt dat alle leraren hogere salarissen verdienen, omdat ze allemaal hoogopgeleid zijn en in het hele onderwijs lerarentekorten ontstaan.

De protestgroep PO in Actie, die zo'n 41.000 leden telt, vindt het goed om te horen dat middelbare schooldocenten hen steunen. Tegelijkertijd vindt woordvoerder Jan van de Ven het nog te vroeg om samen op te trekken. ''Als onze eisen worden ingewilligd en de salarissen tussen het primair en voortgezet onderwijs gelijk zijn getrokken, kunnen we verder kijken. Dan kunnen we kijken of we met zijn allen de laatste tien procent achterstand kunnen wegwerken om de salarissen hbo-conform te krijgen". Aldus van de Ven tegen de krant.

Inmiddels heeft de actiegroep PO-front al meer dan 133.000 handtekeningen verzameld en dit aantal loopt snel op.

Laatste nieuws