Trump versoepelt regels voor gezondere schoollunches Michelle Obama

WASHINGTON - President Trump draait ook in het onderwijs een aantal dingen terug. Trump heeft besloten dat Amerikaanse scholen de hoeveelheid zout in hun schoolmaaltijden niet hoeven te verminderen of meer volkoren producten aan te bieden. Michelle Obama heeft daar tijdens de ambtsperiode van haar man hard voor gelobbyd, maar de regering-Trump versoepelt de aanscherping van de regels.

Michelle Obama

Michelle Obama voerde jarenlang campagne om gezond eten op scholen te promoten. Obama probeerde Amerikaanse scholieren meer groente en fruit te laten eten. Daarnaast drong ze er bij producenten en scholen op aan om de hoeveelheid zout, suiker, vet en andere schadelijke stoffen in schooleten terug te dringen.

In 2010 werd de Healthy, Hunger-Free Kids Act ondertekend, waarin was geregeld dat de Amerikaanse federale overheid alleen geld voor schoolmaaltijden beschikbaar stelt als er meer fruit, groente en volkoren producten worden geserveerd met minder calorieën, zout en verkeerde vetten, aldus de NOS.

Nieuwe minister

Maar volgens de nieuwe minister van Landbouw Perdue gaan de regels te ver. "Als kinderen het gezondere voedsel niet willen eten en het weggooien, dan krijgen ze geen voedsel binnen en dat is niet goed voor ze", zei hij op een basisschool in Virginia, waar hij samen met de kinderen kipnuggets, groente en salade at.

Volgens Perdue is het niet zijn bedoeling om de regels terug te draaien, maar wil hij meer tijd nemen om ze door te voeren.

Laatste nieuws