CodePact wil digitale vaardigheden in volgend regeerakkoord

DEN HAAG - Alle kinderen digivaardig! Met die ambitie startte CodePact op 21 mei 2015, op initiatief van Neelie Kroes, toenmalig voorzitter van Start-up Delta. De komende jaren zetten de CodePact-partners zich in om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken programmeren. Als eerste mijlpaal werken zij ernaar toe om 400.000 kinderen binnen en buitenschools te bereiken. CodePact bestaat uit 12 kernpartners en 30 vrienden van CodePact die gezamenlijk deze ambitie waar willen maken: een publiek-private samenwerking tussen bedrijven, overheden en non-profit organisaties.

Oproep aan lijsttrekkers
Op maandag 6 maart 2017 plaatsten de CodePact partners en vrienden een oproep in De Telegraaf en het Financieele Dagblad. Kern van de oproep is dat de partners vinden dat er vaart gemaakt moet worden als het gaat om het aanleren van digitale vaardigheden aan kinderen en jongeren. Zij roepen de lijsttrekkers op hier in het komende regeerakkoord afspraken over te maken.

Doelstelling
De doelstelling van CodePact is om 400.000 kinderen kennis te laten maken met programmeren. Op dit moment heeft CodePact 41,2% van de kinderen bereikt. Dit zijn al 164.776 kinderen.

Bron: CodePact

Laatste nieuws